BizzMine en VARIO bundelen hun krachten in de digitalisering van Kwaliteit, Veiligheid en Milieu (QMS – QHSE)

BizzMine en VARIO (Incerta) kondigen vandaag hun samenwerking aan. Investeringsmaatschappij Fortino Capital verwierf begin vorig jaar een aanzienlijk belang in BizzMine en ondersteunt nu deze fusie. De 3 partijen hebben grote plannen en geloven sterk in de synergie van kwaliteits- en veiligheidsmanagementsoftware. Vlaanderen heeft er een ambitieuze digitale speler bij die een leidende rol speelt in de QHSE-markt.


Nood is hoog

In tijden van onzekerheid is de vraag naar QHSE Software (Quality Health Safety Environment) hoog. Het goed opvolgen van klachten, bewaken van kwaliteit bij geneesmiddelentransport, het terugdringen van arbeidsongevallen, correct naleven van milieuwetgeving of het behalen van ISO-certificaten… Het is maar een greep uit de toepassingen die BizzMine en VARIO naar de markt brengen. BizzMine en VARIO gebruikers dekken niet alleen de risico’s beter af, ze verhogen ook sterk de transparantie en efficiëntie in hun organisatie.


Perfecte synergie

De twee Vlaamse bedrijven vormen samen een ideale software tandem. BizzMine is een digitaal platform voor kwaliteitsbeheer (QMS) waarmee organisaties alle data rond klachten, audits, documenten, opleidingen… kunnen centraliseren en beheren. VARIO is trendsetter in software voor het beheer van veiligheid, preventie en welzijn op het werk en faciliteert ook het behalen en behouden van een VCA of ISO certificaat. Met hun gezamenlijke kennis en ervaring kunnen ze voortaan een brede waaier van sectoren aanspreken en een antwoord bieden op de groeiende vraag naar een SaaS-oplossing voor Quality en Safety Management.


Samen sterk, 1+1+1=5

Sinds Fortino Capital een klein jaar geleden in het BizzMine verhaal stapte, ervaart het team de positieve dynamiek van deze samenwerking. De groeiversnelling werd meteen concreet en internationaal, het enthousiasme en vertrouwen van de medewerkers neemt toe en er worden grote stappen gezet op vlak van sales, marketing, HR, bedrijfsstructuur, rapportering, enz.

Vanaf vandaag wordt de ervaring en expertise van Fortino verder ingezet om de expansie van het eengemaakte team actief te ondersteunen. Om de groei door te zetten zal het huidige team van 60 mensen sterk uitgebreid worden.


Chris Heyndrickx, Gedelegeerd Bestuurder VARIO: “Door onze krachten te bundelen met BizzMine, een complementair QMS-bedrijf, en samen te werken met Fortino als strategische investeringsmaatschappij, positioneren we ons voor een ongekende internationale groei in de QHSE-markt. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om een breder scala aan innovatieve oplossingen aan te bieden, ons bereik uit te breiden naar nieuwe markten en ongeëvenaarde klantenondersteuning te bieden. Op deze manier laten we niet alleen ons QHSE-bedrijf groeien, maar brengen we ook een revolutie teweeg in de industrie en willen we samen de toekomst van QHSE vormgeven.”

 

Peter De Brabandere, Founder BizzMine: “Nu VARIO BizzMine komt versterken, krijgt ons stevig groeiverhaal een grote boost. De markt vraagt steeds meer naar oplossingen voor geïntegreerde managementsystemen en die kunnen wij nu samen perfect aanbieden. We zijn ook heel complementair wat oplossingen voor specifieke industrieën betreft. Onze ervaring met internationale expansie willen we inzetten om met een breder productportfolio nieuwe markten in binnen- en buitenland aan te boren. Het is onze ambitie om in de komende jaren een toonaangevende Europese speler te worden.”

 

Jeroen Van Godtsenhoven, Partner bij Fortino Capital: “Het samengaan van BizzMine en VARIO is een stap die onze ambitie om een leidende positie in de QHSE-markt te verwerven ondersteunt. De aandacht voor Kwaliteit, Veiligheid en Milieu zit in de lift en wij grijpen die opportunitiet. BizzMine en VARIO zijn kanjers in hun domein en daar zet Fortino graag zijn schouders onder.”