e-toolboxmeetings organiseren

Het belang van e-toolboxen in coronatijd

Hoe ga je als bedrijf om met het geven van toolboxen in tijden van Corona, waarbij thuiswerk de norm is en ‘social distancing’ als regel nageleefd dient te worden? Overleg mag echter niet zomaar uitgesteld of geannuleerd worden. Wij stellen u een alternatief voor.

 

Indien u een VCA – gecertificeerd bedrijf bent, dient u een vast aantal toolboxen per jaar te organiseren, afhankelijk van uw certificatieniveau. Aangezien de coronacrisis dit momenteel sterk bemoeilijkt, dient u op zoek te gaan naar alternatieven om informatie & instructies te geven aan uw medewerkers. Ook voor niet-VCA gecertificeerde bedrijven, is en blijft overleg een cruciaal element in de bedrijfswerking.

 

De VCA-norm laat echter toe om 50% van uw totaal aantal toolboxen op een ‘alternatieve wijze’ te organiseren. VARIO beschikt over het ideale alternatief om toch uw periodiek overleg door te laten gaan, namelijk de e-toolboxmeeting. Met de elektronische toolbox kan u informatie (tekstbestanden, foto’s, filmpjes, etc.) versturen naar uw medewerkers.

De e-toolbox kan ook gebruikt worden als e-learning, door optioneel een vragenlijst te koppelen die de medewerkers nadien invullen. Deze vragenlijst geeft u achteraf een goed beeld of en hoeveel medewerkers de toolbox goed begrepen hebben.

 

Finaal krijgt u een volledig overzicht van het aanwezigheidspercentage van uw toolbox én heeft u ook in tijden van Corona toch uw periodieke toolboxen aantoonbaar georganiseerd.

 

Voor meer info, aarzel niet ons te contacteren.